För att kunna söka till en statligt finansierad YH-utbildning i Sverige behöver du uppfylla vissa krav. Läs mer om behörighetskraven på denna sida: Omställningsstudiestödet
Motion Designer
Vill du lyckas som Motion Designer?
Ladda ner kursplanen och se hur du kan göra det möjligt!
FORMAT
Heltid - På platsPlats
KarlshamnLängd
109 veckorAvgift
Statligt finansierad eller 293,000 SEKFörändra din karriär
Motion Designer-programmet tar dig med på en resa från grunderna i animation till de färdigheter du behöver för att skapa och regissera dina egna innovativa motion-koncept. Genom att fördjupa dig i rörlig grafik och lära dig av erfarna branschexperter, kommer du att utveckla din förmåga att skapa visuella upplevelser och bli en expert på att skapa rörligt innehåll.
Vem är detta programmet för?
Detta program är för dig som vill få en djupare förståelse för motion design och ta din karriär inom den internationella animations- eller filmindustrin till nästa nivå.
PERIOD
4 augusti, 2025 – 10 december, 2027
109 veckor (90 på campus – 19 på praktik)
APPLICATION DEADLINE
Swedish Government-funded applicants: Application deadline extended until August 16, 2024 at 17:00. Limited seats available
International applicants: Last seats available
Note: Students who started their studies before fall 2024 will remain in Karlskrona until summer 2025.
Språk
Engelska
Sista ansökningsdag
Statligt finansierade studieplatser: Ansökan öppnar i januari 2025
Internationella studieplatser: Sista ansökningsdag för första omgången är 29 november 2024
Har du frågor?
Boka ett samtal med vårt antagningsteam.
Vi är här för att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dig.
Studieplatser som finansieras av svenska staten finns tillgängliga
Gå med i vår VIP-lista senast den 29 november 2024 för att säkra en exklusiv rabatt på 20 000 SEK på alla program.
Ansökningsprocessen
Statligt finansierade studieplatser
Internationella studieplatser
Svenska medborgare kan också vara berättigade till studiestöd genom CSN under sina studier. För fullständig information, vänligen se detaljerna på denna sida: Omställningsstudiestödet.
För de som ansöker från Norge, Danmark, Island, Finland och Färöarna, bör du kontakta din myndighet för studiestöd.
För att bli antagen behöver du ha minst en gymnasieexamen eller en motsvarande utländsk examen samt grundläggande kunskaper i ett skandinaviskt språk (för mer information, se Tab 1). Tidigare arbetslivserfarenhet krävs inte.
Studerar du ditt sista år på gymnasiet?
Om du ännu inte har tagit studenten men förväntas göra det våren 2025, kan du fortfarande ansöka till Hyper Island.
Be din skola att utfärda ett intyg med dina förväntade betyg och skicka in detta dokument som underlag i din ansökan När du fått dina slutbetyg behöver du skicka dem till oss så snart som möjligt.
Vår ansökningsportal är öppen från januari 2025 till april 2025
Vi accepterar inte ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdagen
Lista över dokument som behöver bifogas i din ansökan:
- Din ansökningsuppgift.
- CV (en sida räcker) på engelska.
- Utbildningsintyg: Visa att du har en gymnasieexamen, oavsett om det är i Sverige eller ett annat land. Klicka här för att se exempel på godkända dokument. Vi kräver inte att dina utbildningsdokument översätts till svenska eller engelska
- Observera att vissa av våra program har ytterligare antagningskrav, så du kan behöva komplettera med ytterligare underlag.
- Bevis på grundläggande kunskaper i svenska eller något av de andra skandinaviska språken (danska, färöiska, isländska eller norska). Bevis kan inkludera, men är inte begränsade till:
- Betyg från svensk gymnasiekurs 2 eller 3, alternativt svenska som andraspråk 2 eller 3, eller motsvarande kurs från något av de övriga skandinaviska länderna.
- Bevis på avslutad eller pågående SFI (Svenska för invandrare) kurs A1 och/eller A2, eller högre nivå, eller motsvarande kurs från något av de övriga skandinaviska länderna. SFI-kursen eller motsvarande från annat skandinaviskt land måste vara avslutad vid programmets start.
- Intyg från arbetsgivare som visar den sökandes kunskaper i svenska eller annat skandinaviskt språk erhållna genom arbetslivserfarenhet eller annan livserfarenhet.
Tillräckliga kunskaper i ett skandinaviskt språk är nödvändigt för att Hyper Island ska kunna hjälpa och stödja studenter att hitta en framgångsrik arbetsförlagd praktikplats (LIA - lärande i arbete) i Sverige. Praktiken är en obligatorisk del av alla YH-program
Du kommer att bli meddelad och inbjuden att delta i det andra steget av vår antagningsprocess i maj 2025
Du kommer att bli meddelad om det slutgiltiga antagningsbeskedet från och med slutet av juni. Platser erbjuds från reservlistan fram till slutet av den tredje skolveckan.
Begränsat antal platser tillgängliga för internationella sökande.
Hyper Island kommer att tillhandahålla nödvändig dokumentation för ansökningar till Migrationsverket för studenter som behöver uppehållstillstånd för studier. För att få denna dokumentation från Hyper Island måste du vara en internationell student som betalar avgift och har genomgått den internationella antagningsprocessen med oss. Om du är osäker på om du är en internationell student, vänligen kontakta oss.
För att bli antagen behöver du ha minst en gymnasieexamen. Ingen tidigare arbetslivserfarenhet krävs.
Studerar du ditt sista år på gymnasiet?
Om du ännu inte har tagit din gymnasieexamen men planerar att ta den våren 2025, kan du fortfarande ansöka till Hyper Island.
Vänligen be din skola att utfärda ett intyg med dina förväntade betyg och bifoga i din ansökan. Du behöver skicka dina slutbetyg till oss så snart du har fått dem.
Sökande som ansöker om en internationell studieplats måste även uppfylla något av följande språkkrav:
• IELTS resultat: Minimum resultat på 5.5, där inga enskilda delar får ha lägre resultat än 5.0.
• Minst godkänt betyg i en motsvarighet till den svenska gymnasiekursen Engelska 6.
• Bevis på tidigare utbildning på engelska: Genomförda studier vid en engelskspråkig skola (gymnasium, yrkeshögskola, högskola eller universitet).
• Om du är från ett engelskspråkigt land behöver du inte skicka in bevis på avklarat språktest. Däremot måste du fortfarande bevisa dina engelskakunskaper genom ett betygsdokument eller annan typ av bevis. Observera att alla sökandes engelskakunskaper kommer att verifieras under Digital Admissions Day, oavsett vilket land du kommer från eller vilka dokument du skickat in.
Dessa språkkrav säkerställer att våra studenter är förberedda för att lyckas i våra engelskspråkiga program.
Lista över dokument som du behöver bifoga:
- Skicka in din ansökningsuppgift.
- Ett CV (en sida räcker) på engelska.
- Bevis på utbildning: Du måste ha minst en gymnasieexamen.
Observera att vissa av våra program har ytterligare krav, så du kan behöva komplettera med ytterligare underlag.
Är du redo för en ny resa? Börja idag och ansök här.
När du har skickat in din ansökan kommer du att bli meddelad om du har gått vidare till nästa steg, vilket är Digital Admissions Day. Du kommer att bli inbjuden till ett förberedande möte för antagningen där vi besvarar dina återstående frågor och hjälper dig att förbereda dig för nästa steg, Digital Admissions Day. Denna dag består av en personlig men informell intervju samt en interaktiv gruppuppgift med andra internationella sökande. Tveka inte att kontakta oss om du behöver mer information.
Om du har lyckats genomföra hela antagningsprocessen kommer du att få ditt antagningsbesked cirka en vecka efter att du har deltagit i en fullständig antagningsdag.
Statligt finansierade studieplatser
STATUS:
We use the Classter platform for these seats.
If you already have an account, click Continue your application, otherwise Start your Application.
STATUS:
Ansökningen är öppen.
Om du ansöker som en internationell student, börjar din ansökan här.
Klicka ovan och följ instruktionerna.
Vill du få en inblick i programmet?
Anmäl dig till en av våra delkurser redan idag!
Skaffa kompetensen och förbered dig för att jobba som:
- check Motion Designer
- check Animatör
- check Illustratör
- check Filmredigerare
- check 3D-artist
- check Manusförfattare
Programöversikt
- Hyper Island-resan
- Grunderna: Verktyg och tekniker inom Motion Design
- Professional Path
- Utforska visuellt uttryck inom Motion Design
- Varumärke, koncept, treatment och produktion
- Motion-studion
- Individuellt projekt
- Praktik (LIA - lärande i arbete)
Erfarenhetsbaserat lärande är kärnan i Hyper Islands metodik, därför är praktiken en väsentlig del av varje program.
Praktiken (LIA - lärande i arbete) ger dig möjlighet att utveckla en djupare förståelse inom ditt specialområde genom att vara i en professionell miljö med vägledning från branschexperter i Sverige eller var som helst i världen.
På en arbetsplats får du möjlighet att tillämpa och testa din kunskap, dina färdigheter och kompetenser. Representanter från företaget som erbjuder industriplaceringen deltar aktivt i planeringen och organiseringen av placeringen.
Varje år får studenter som studerar inom Motion Designer-programmet möjlighet att göra praktik hos företag som deltar i vårt LIA-program (Lärande i arbete). I år är vi glada att meddela att följande framstående företag med fokus på motion design kommer att välkomna praktikanter från vårt program.
Vi ser fram emot att se den utveckling och kreativitet som våra begåvade studenter kommer att visa under sin praktik hos dessa framstående företag. Gör dig redo att starta din resa inom det dynamiska fältet Motion Design.
Vill du anmäla dig till en eller flera delkurser av det här programmet?
Utforska delkurserna och välj den som passar dig bäst. Välj en eller flera delkurser du är intresserad av och påbörja din ansökningsprocess redan idag.
Grundläggande verktyg och tekniker inom Motion Design
Denna kurs lär ut principer och tekniker inom Motion Design, inklusive arbete i 2D och 3D samt användning av branschspecifika program. Genom praktiska övningar får du möjlighet att utveckla de grundläggande färdigheterna du behöver som blivande Motion Designer.
THE DEADLINE HAS PASSED
Startdatum | 2024-08-26 |
Sista ansökningsdag | 2024-08-19 |
Veckor | 15 |
HVE-poäng | 75 |
Plats | Karlshamn |
Utforska visuellt uttryck i Motion Design
Ge dig ut på en kreativ resa för att bemästra motion design med tekniker som projektionmapping och rörelsemätning, och skapa interaktiv konst för en utställning.
Startdatum | 2025-02-07 |
Sista ansökningsdag | 2025-01-07 |
Veckor | 4 |
HVE-poäng | 20 |
Plats | Karlshamn |
Storytelling i Motion Design
Denna kurs fokuserar på berättande inom motion design och lär dig att visuellt förmedla historier för film, TV och spel. Du kommer också att utveckla och presentera motion design-koncept för varumärken samt samarbeta med kunder för att pitcha och finslipa dina idéer.
Startdatum | 2025-04-18 |
Sista ansökningsdag | 2025-02-10 |
Veckor | 9 |
HVE-poäng | 45 |
Plats | Karlshamn |
Varumärke, koncept, treatment och produktion
Denna kurs fokuserar på att använda berättarteorier för att utveckla och visuellt presentera koncept. Du kommer att arbeta med kunduppdrag och lägga lika stort fokus på att pitcha idéer som på hela produktionsprocessen.
Startdatum | 2025-06-06 |
Sista ansökningsdag | 2025-04-21 |
Veckor | 6 |
HVE-poäng | 30 |
Plats | Karlshamn |
Motionstudion
Denna kurs handlar om att skapa en affärsplan och starta en motion design-studio, med fokus på strategi, marknadsföring, ekonomi och specialisering. Du får också lära dig hur man driver en studio, med särskild tonvikt på produktion, kundkommunikation, budgetering och tidsplanering.
Startdatum | 2025-12-12 |
Sista ansökningsdag | 2025-07-28 |
Veckor | 17 |
HVE-poäng | 85 |
Plats | Karlshamn |
Real World Ready
Genom erfarenhetsbaserat lärande får du möjlighet att lära dig medan du arbetar med riktiga kunder och deras utmaningar.
160 studenter samarbetade med Google-anställda för att skapa banbrytande lösningar under en tre dagar lång Design Sprint.
Studenter från Business Developer-programmet deltog i den årliga Volvo Hack Sprint för att fokusera på att driva förändring.
Together with Bolt, Content Developer students created a memorable campaign to address parking anger.
Nå din fulla potential
Vid examen kommer du att vara utrustad för att få ett jobb eller starta eget företag.
61
alumner jobbar på
36
alumner jobbar på
57
alumner jobbar på
KARLSHAMN CAMPUS
Immerse yourself in the vibrant history and stunning waterside beauty of Karlskrona, where Hyper Island was founded in 1996.
Our Karlskrona campus welcomes over 100 students each year from diverse programs and corners of the globe. It's not just an education; it's a chance to pursue your dreams.
Kursdeltagare om sin upplevelse
"Hyper Island gav mig grunden för att effektivt kunna ta mig an kreativa utmaningar. Jag fick en förståelse för teamdynamik och hur man hanterar processer och kultur. Fokus låg på hur man arbetar för att optimera kreativitet och feedback inom varje team."
Linus Hultkrantz
UX Designer @ Valtech
"Som en praktiskt lagd person som föredrar att lära genom att göra, fann jag en perfekt match i Hyper Island. Jag fick möjlighet att utforska nya sätt att tänka och skapa som utmanade mitt status quo."
Marius Pedersen
Head of Content @ Red Bull
"Året på Hyper Island var det mest ögonöppnande jag någonsin upplevt. Ibland var det skrämmande utmanande – och just därför så otroligt givande!"
Hanna Reuterwall
Marknadschef @ Netflix Nordics
Har du frågor?
Vårt antagningsteam finns här för att guida dig. Hör av dig, så hjälper vi dig att nå dina mål.
Vill du bli informerad om våra evenemang?
Gå med i vår e-postlista för tips, evenemang och möjligheter.